toholammin fysioterapia logo

Toholammin Fysioterapia
Lampintie 2,
69300 Toholampi
puh. 06 885 499 

Fysioterapian perustana on terveyden, liikkumisen sekä toimintakyvyn edellytysten tunteminen, yhdistettynä parhaaseen senhetkiseen tietoon. Fysioterapeutin hyvä anatomian ja biomekaniikan tuntemus on tärkeä osa hyvää ammattitaitoa. Hoitojen perustana on yksilöllinen fysioterapeuttinen tutkimus. Fysioterapia voi sisältää mm. lihasten pehmytkudoskäsittelyä, mobilisointia rangan ja nivelliikkuvuuksien lisäämiseksi, sekä fysioterapeutin ohjaamia aktiivisia harjoituksia. Ryhdin ja ergonomian huomioiminen on myös tärkeää ja niihin liittyen asiakkaan opastaminen.

Ryhti on tärkeä osa ihmisen tuki- ja liikuntaelimistön hyvinvointia. Huono ryhti istuessa tai seistessä altistaa nivelten ja rangan virheelliselle kuormittumiselle ja sitä kautta voi johtaa oireiden syntymiseen. Hyvin usein niska- hartiaseudun tai alaselän ongelmat johtuvat huonoista asentotottumuksista. Asento ”lysähtää” ja tukiranka kärsii. Virheellisten asentotottumusten korjaaminen auttaa hyvin usein oireiden lievittymiseen, loppumiseen. Puutteellinen kävely- tai juoksutekniikka voi heijastaa liikeketjussa ylöspäin aiheuttaen mm. polvi, lonkka tai alaselkäongelmia.

Fysikaalisilla hoidoilla voidaan helpottaa potilaan kokemia oireita. Näitä ovat sähkökipuhoidot (TNS) ja ultraäänihoito. Fysioterapialla pyritään kivun lievittämiseen, nivelen liikkuvuuden lisäämiseen sekä lihasjännityksen rentouttamiseen ja siten.